top of page

Wanneer is een vaarbewijs verplicht?

Voor het besturen van pleziervaartuigen van 15 tot 25 meter en snelle motorboten kleiner dan 20 meter, heb je het klein vaarbewijs 1 of klein vaarbewijs 2 nodig.


Klein Vaarbewijs 1 Klein Vaarbewijs 2

Met het klein vaarbewijs 1 mag je op alle rivieren, kanalen en meren varen. En met het klein vaarbewijs 2 mag je op alle grote open binnenwateren varen.

Denk hierbij aan:

-Oosterschelde.

-Westerschelde.

-Eems.

-Dollard.

-Waddenzee.

-IJsselmeer.

-Markermeer.

-IJmeer.


Klein Vaarbewijs 1 Klein Vaarbewijs 2

Nu je het antwoord weet op de vraag 'wanneer een vaarbewijs verplicht is', is het ook belangrijk om te weten dat het altijd verstandig is om in bezit te zijn van een vaarbewijs. Ook al vaar je met een niet vaarbewijs plichtige schip, is het toch belangrijk om de vaarregels op het water te kennen. Hierdoor vaar je zelfverzekerder op het water en natuurlijk ook veiliger!


Wil jij binnenkort je klein vaarbewijs 1 of 2 halen? Dan ben je bij ons op het juiste adres! VaarHetWijst biedt een online theorie cursus aan voor het klein vaarbewijs 1 en 2. Alle belangrijke onderwerpen en examenvragen worden in onze online video cursus toegelicht. Met onze online cursus kun jezelf bepalen waar en wanneer je wilt gaan leren. Bovendien kan je ook nog eens je leertempo zelf bepalen. Klik hieronder voor meer informatie.

Comments


bottom of page